İzmir Çıkışlı Karadeniz Turu

Çıkış Tarihi
İZMİR ÇIKIŞLI KARADENİZ TURU LİSTELENİYOR


KATEGORİLER
SÜRE
BöLGELER
TOPLAM FİYAT

İzmir Çıkışlı Karadeniz Turları

İstanbul Çıkışlı Karadeniz Turları 12 Ay boyunca Her Hafta, Karadeniz`in eşsiz güzelliklerinden Yeşilin her tonunu mavinin her tonunu görmek için Karadeniz`e gidiyoruz Haydeeee Karadeniz`e

Doğu Karadeniz`de Gezilecek Yerler

1. Uzungöl, Trabzon

Uzungöl, sık ormanları ve doğal güzelliği ile hem yerli hem yabancı turistleri cezbeden turistik yerdir. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur.

Gölün etrafında kalabileceğiniz otel ve pansiyonların yanı sıra, meşhur Karadeniz yemeklerini yiyebileceğiniz restoranlar da mevcuttur.

2. Sümela Manastırı, Trabzon

14. yüzyılda Türkmen akınlarına maruz kalan kentin, savunma amaçlı karakol görevi üstlenen manastırın statüsünde, Osmanlı fethinden sonra bir değişiklik olmamıştır.

Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’daki şehzadeliği sırasında buraya iki büyük şamdan hediye ettiği bilinmektedir.

3. Boztepe, Trabzon

Trabzon’un Çamlıca tepesi sayılan ve şehre tepeden bakan bir yerleşim yeridir. Ayrıca Boztepe’de bulunan çay bahçesinden deniz ve şehir manzarasını seyretmek ayrı bir keyif verir.

4. Sera Gölü, Trabzon

Sera Gölü, Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir heyelan set gölüdür. Göl, Yıldızlı ve Derecik belediyelerinin arasında yer alan Derecik Vadisi’nde oluşmuştur.

5. Çal Mağarası, Trabzon

Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak da kabul edilen mağaranın içinden küçük bir dere akmakta olup, mağaranın üzerinde tarihi bir kale bulunmaktadır.

6. Ayder Yaylası, Rize

Rize’nin güzelliği ile hayran bırakan ve turist akınına uğrayan yaylalarından biri olan Ayder Yaylası’na yazın ortasında bile gitseniz kar ile karşılaşma ihtimaliniz yüksektir.

Yayla havasını solumak ve meşhur Karadeniz yemeklerinden tatmak isterseniz Ayder Yaylası’na uğramalısınız.

7. Fırtına Deresi, Rize

Fırtına Deresi, Doğu Karadeniz’de yer alan akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen’in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz’e dökülen Fırtına deresi, 57 km uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir.

8. Karagöl, Artvin

Göl çevresi, ladin ve çam ağaçları ile dolu olan yoğun ormanlarla kaplıdır. Ormanlarla çevrili olan Karagöl, ender manzara güzelliklerine sahiptir.

Ayrıca gölün kuzeydoğusundaki Bagat mevkii ve çevresinde çim kayağı pisti niteliğine sahip alanlar vardır.

9. Zilkale, Rize

İlçe merkezinin 15 km güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerinde kurulmuştur. Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 m, dere yatağından yaklaşık 100 m yüksekliktedir.

10. Kız Kalesi, Rize

Pazar ilçesinin batı girişinde küçük bir burun üzerinde kurulmuş olan kalenin kara ile bağlantısı kesilmiştir.13–14. yüzyıllarda yapıldığı sanılmaktadır. Yapı, günümüzde tek bir gözetleme kulesiyle ayakta durmaktadır.

11. Gülbahar Hatun Camii, Trabzon

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim tarafından, annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında Trabzon’da yaptırılmış bir camidir. Zamanında medrese, mektep, imaret ve hamam yapılarını da kapsayan büyük bir külliye içinde yer alıyordu. Bugün diğerleri yıkılarak sadece doğusundaki Türbe ayakta kalmıştır.Toplum hizmetinde birçok vakfı olduğu anlaşılan bu değerli Osmanlı hatununun, birçok vakfı gibi buradaki külliyenin de diğer yapıları günümüze ulaşamamıştır.

12. Rize Kalesi, Rize

Rize’yi kuş bakışı seyretmek ve tarihle doğanın iç içe eşsiz görüntüsünü tek bir karede ve memleket kokan çay eşliğinde karelemek isteyenler Rize Kalesi’ne uğramalılar

13. Karaca Mağarası, Gümüşhane

Karaca Mağarası, damlataşı şekillerinin en güzel ve en görkemli örneklerine sahiptir. Damlataşı oluşumları bakımından hem çok zengin hem de damlataşı oluşumlarının çeşitli renk ve şekillerini ihtiva eder.Mağara içerisindeki damlataşı şekillerini şöyle sıralamak mümkündür: Sarkıtlar, dikitler, sütunlar, bayrak şekilleri, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri, traverten havuzları ve traverten basamakları.

14. Anzer Yaylası, Rize

Doğası ve sağlığa yararlı meşhur Anzer Balı’nın üretildiği bölge olmasının yanı sıra çok sayıda endemik türde çiçeğe de ev sahipliği yapması, çok sayıda yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmektedir. 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmiş olup, 3 bin metreyi aşan doruklara ve 2 bin metreye kadar yükselen ormanlara sahiptir.

15. Çifteköprü, Artvin

16. Verçenik, Rize

3.711 m yüksekliğindeki Verçenik Dağı'nın eteklerinde bu buzul gölleri gibi bir çok göl bulmak mümkün Kaçkar zirvelerinde. Verçenik, Kaçkar Dağı'ndan sonra bölgedeki ikinci yüksek zirve olup, Türkiye'de bu alanda 8. sırada yer almaktadır. Günlük gezilerin kolay kolay yapılamayacağı bu mekanlar Türkiye'deki maceraperestlerin en meşhur mekanları arasında yer alır. Çadır ile bir kamp alanı oluşturup bu mekanlarda dilediğinizce kalabilmek şüphesiz keyifli olacaktır.

17. Gito Yaylası, Rize

Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Gito Yaylası, önemli bir turizm noktası olmaya aday. Yeryüzünün bulutlarla birleştiği Gito Yaylası'nda gördüğünüz manzaralar sizi farklı bir dünyaya taşıyacak ve etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız.